Tidigare progr. 2014-2012

VÅREN 2014

FEBRUARI

11 Februari

Pär Sörman.
Pär Sörman.

18:30 Pär Sörman tolkar Dan Andersson

Pär sjunger, spelar och berättar om Dan Anderssons liv och diktning i lätt dramatiserad form. Läs om Pär här: http://www.sorman.nu

 

25 februari

18:30 Kulturkafé med öppen scen.

MARS 2014

Gitarrfestival_2014

Sundsvall IV Gitarrfestival i sammarbete med Sundsvalls kulturskola

19 mars, 09:00  Anabel Montesinos masterklass.

Flamencons historia.
Flamencons historia.

19 mars, 19:00 Flamencos Historia Erik Steen Stadshuset.
En resa genom Falmencos historia med en av de främsta flamenco musiker Erik Steen som tillsammans med dans sång och slagverk presenterar hela flamencos historia.
• Erik Steen-Gitarr
• Valter Kinbom-Percussion
• Gustavo Rey Henningsen-Sång
• Dansaren heter Pia Pohjakaljo

Anabel Montesino
Anabel Montesino

20 mars, 19:00 Concierto de Aranjuez – Anabel Montesinos och Nordiska kammarorkester, Stadshuset.

Anabel Montesinos är en av Spaniens främsta kvinnliga gitarrister
inom klassisk musik. Här framför hon ett av de mest kända
verken för gitarr och orkester, JOAQUÍN RODRIGOS CONCIERTO DE ARANJUEZ tillsammans med Nordiska Kammarorkestern.

Anabel Montesinos extraordinära gitarrspel hittas endast
hos de allra bästa gitarristerna. Montesinos har trots sina unga år vunnit ett flertal priser, bland annat första pris vid ryktbara International Francisco Tárrega Guitar Competition. Spanien anses av många som gitarrens hemland, och Anabel är mycket medveten och stolt över sitt spanska ursprung.

Mårten Falk.
Mårten Falk.

21 mars, 19:00 Mårten Falk, ”Españoletas”
Kyrkans hus Martin Luther sal i samband med  European Early music day.

european_day

Mårten Oskar Falk, född 1973, är konsertgitarrist utbildad vid konservatoriet Ecole Normale de Musique de Paris där han hade Alberto Ponce som lärare.

Falk har turnerat i Sverige, Norge, Finland, Ryssland, Ukraina, Japan, Kanada, Peru, Chile, Argentina. Han har samarbetat med tonsättare från många länder, som exempelvis Angelo GilardinoSven-David Sandström med flera och gjort över 80 uruppföranden av ny musik.

Mårten Falk har släppt åtta skivor, varav fem soloskivor på bolaget dB Productions. Falk behärskar flera typer av gitarrinstrument till exempel vihuela och rysk sjusträngad gitarr.

22 mars, 13:00 Kulturskolans gitarrer, Kyrkans hus Martin Luther sal.

Celso Paco.
Celso Paco.

15 april, ”Musik från Moçambique”- Celso Paco o Dynamo Delux

I centrum står den moçambiquanske sångaren, kompositören och slagverkaren Celso Paco. Gruppen startades 2004 av medlemmar ur det forna kultafrobandet Mama Malumma. Kompositionerna utgår ofta från afrikanska genrers. Bandet består av musiker som låter sig påverkas av allt som ger blodomloppet näring inom konst och musik – därför blir soundet unikt.

Celso Paco är uppvuxen med moçambiquansk musik och dans, tolkar traditionella sånger från trakterna kring hemstaden Maputo och har inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga pan-afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck. Celso sjunger om personliga upplevelser och reflektioner. Språket varierar, ronga, portugisiska, engelska och franska. Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är Celso Paco & Dynamo deLuxe besjälade av afromusikens poesi, groove.

22 april 18:30 Kulturkafé med öppen scen

6 Maj Ursprunglig urkraft, Samisk jojk och Aboriginernas didgeridoo

Tanja Nordfjäll
Tanja Nordfjell

Tanja Nordfjell, Jojk Jokka Flaming, Didgeridoo

Under hösten 2013 hade vi hjälp av Tanja på våra jakter. Många var kvällarna när denna unga kvinna förgyllde stämningen med sina jojker. Få av våra gäster lämnades oberörda när Tanja berättade om sitt liv som ung renskötare, artist och hantverkare.

VÅREN 2013

Här är vårens program, med reservation för ändringar. 

Monica Törnell
Monica Törnell

12 februari, 18: 30 Monica Törnell in concert. Med låtar som “Vintersaga”, “Känslan i Maj” och “Heden”, för att bara välja några ur hennes låtskatt..Hon är utan tvekan en av vårt lands mest uppskattade artister! Sångerskan och låtskrivaren Monica Törnell föddes i Söderhamn 1954. Redan som 8-åring började hon sjunga och som tonåring uppträde hon regelbundet på sin fars pub i Söderhamn. Hon lärde sig spela violin och var medlem i sånggrupperna “He She You and Me” och “TJI”. 1971 kom hon i kontakt med Cornelis Vreeswijk då han såg henne sjunga en kväll i Söderhamn. Hon blev känd av en större publik 1971 och turnerade det följande året både i Sverige och Danmark.

Med musikaliska rötter i både pop, jazz, rock och visor spelade hon hösten 1972 in sin första LP i eget namn. Året därpå kom uppföljaren “Alrik” som liksom sin föregångare presenterade Monica som vis- och folkmusikinspirerad sångerska. I mitten av 70-talet blev Monicas musik mer rockorienterad och under en period turnerade hon med eget band i Sverige. Hennes följande två LP skivor var helt engelskspråkig och där framträdde Monica som en popsångerska med hes röst, vilket gjorde att hon i medierna jämfördes med Melanie och Janis Joplin. Efter hennes två engelskspråkiga plattor, som från hennes egen sida var avsedd att vara något av en provokation mot en bestämd uppfattning om henne som en vis- och folksångerska, så återvände hon för en tid till en mer vispräglad repertoar. Hon fortsatte att uppträdda med eget rockband som Monica Törnens New Band med vilka hon även spelade in “Jag är som jag är…” som av många anses vara hennes bästa. Med LPn “Ängel” som spelade in hösten 1981, började Monica åter att arbeta mer med rockmusik vilket även fortsatte då hon 1983 inledde ett samarbete med Air Music inför “Fri”. Tillsammans med Lasse Holm vann hon den svenska uttagningen till schlagerfestivalen med “E de’ det här du kallar kärlek”. 1988 Medverkade hon tillsammans många andra kända svenska musiker på ett minnesalbum över Cornelis Vreeswijk. Hon har sedan slutet av 80-talet också arbetat som bildkonstnär och har ställt ut egna oljemålningar i bl.a. Söderhamn och Sundsvall. Idag hör man inte mycket av Monica Törnell men så sent som hösten 2004 gav hon en konsert i sin hemstad Söderhamn.

26 februari Kulturkafé med öppen scen. 18:30 – 21.00

Sundsvalls III Gitarrfestival (i samarbete med Kulturskolan)

18 mars, 19:00 Duo four hands Börje Sandquist och Mats Norrefalk. OBS! Konserten hålls i Kyrkans hus.

20 mars18:30 och 20:00, Gabriella Quevedo & Fred Holmlund 15-åriga fingerstyle-gitarristen Gabriella Quevedo har över 3 miljoner visningar på YouTube och 20.000 prenumeranter. Hennes dröm att få turnera över hela världen är på väg att uppfyllas. Hon har redan haft sin internationella debut som skedde i Tyskland och hon har också framträtt tillsammans med den framstående unga sydkoreanske gitarristen Sungha Jung vid en konsert i Växjö.

Fred Holmlund är född 94 och kommer från Boden i Norrbotten. Han har spelat gitarr sen tioårsåldern och är främst inriktad på klassisk musik. Just nu går han tredje året på estetprogrammet vid Björknässkolan hemma i Boden där han studerar gitarrspel för Fredrik Grahn. Nästa steg är att söka till någon av landets musikhögskolor.

Jakob Lindberg, konsert 21 mars Sundsvall gitarr festival.

21 mars 19:00 Jakob Lindberg ”Från Downland till Bach”. OBS! Konserten hålls i Kyrkans hus. 23 mars, 13:00 Kulturskolans gitarrer OBS! Konserten hålls i Kyrkans hus.

 

Mikael Augutsson bandoneon.

9 april, 18:30 Solo Tango En oförglömlig kväll i tangons tecken.

Ariel Ardit – Tango Sångare direkt från Argentina Daniel Turano piano – Argentina Mikael Augustsson bandoneon

Sverige Mikael Augustsson är accordionist och bandoneonist. Han antogs på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm som 18-åring 1994 och avslutade sina studier fyra år senare. Under denna tid reste han till Buenos Aires där han bland annat undervisades av mästarna Alejandro Barletta och Nestor Marconi. Med sin unika kunskap och utbildning från tangons hemland Argentina är han en ständigt eftersökt musiker i Europa. Sedan studierna avslutades 1998 har han försörjt sig som frilansande musiker, kompositör, arrangör och producent. Han har varit solist med både Sveriges Radiosymfoniker och Kungliga filharmonikerna. Han har också skrivit flertalet arrangemang till större orkestrar runt om i landet samt arbetat med ett vitt antal berömda svenska och utländska musiker däribland Lena Willemark, Susana Rinaldi, Julia Zenko, Anna Järvinen och Ale Möller för att nämna några. Han har också blivit flitigt anlitad vid Stockholms Stadsteater som musiker/kapellmästare/kompositör i pjäser som Mästaren & Margarita, BREL, Carmen, Trettondagsafton och nu senast Lillan & pappa August. Mikael Augustsson komponerar även åt och uppträder med sitt egna projekt DYNAMIKE bestående av honom själv, Nils Berg, Josef Kallerdahl och Daniel Bingert. Här blandas influenser från världens alla hörn, med tangon som ständigt närvarande element. Musiken har också tydliga filmiska drag. Som kompositör har han bland annat skrivit för Stockholms Akademiska Orkester, Stockholms Stadsteater, Conspiracy for good, SR-radioteatern & H&M Fashion video.

Ariel Ardit.

Ariel Ardit – Tango Sångare direkt från Argentina

Daniel Turano piano – Argentina

Daniel Turano är en av de största tangopianisterna i världen, beundrad på grund av hans talang för improvisation och sin extraordinära spontanitet. Hans tangofrasering låter som om han aldrig hade lämnat sitt hemland Argentina och ändå har han bott långt därifrån under större delen av sitt liv. År 1999 mötte han den legendariske sångaren och bandoneonisten Rubén Juárez, en av de verkligt största tangokonstnärerna genom tiderna, som han sedan kom att turnera med många gånger i Europa och Amerika. Duon lämnade, på grund av sin spontanitet och virtuositet, djupa avtryck i publiken i varje jazzklubb, konserthus, festival eller teater som spelade på tills deras sista konsert under våren 2008.

Daniel Turano började spela tango vid 8 års ålder vid sidan av sina klassiska studier och vid 13 års ålder började han på High School of Music i Buenos Aires. Daniel växte upp i en tangoälskande familj till ljuden av Carlos Gardel, Aníbal Troilo, Roberto Grela, men (senare) även av, Astor Piazzolla, BB King, John Coltrane, Clifford Brown, Bill Evans, Lee Morgan, Jim Hall. Turano har spelat och turnerat med många artister runt om i världen under många år. “Vad jag gör på scenen med honom [Daniel Turano] i Europa kan jag inte göra i Buenos Aires, hans spel, känsla, spontanitet och förhållningssätt till tango är det närmaste någon har kommit min favoritpianist, Osvaldo Tarantino (för många den bästa pianisten i tangohistorien, som spelade i Astor Piazzollas kvintett).”Rubén Juárez.” Daniel Turano imponerar med sitt spel, så full av idéer.”Mattias Granholm, Helsingborg Dagbladet “En oklanderlig teknik och tangosjäl trots sina tjugo år i utlandet.” Diario El Puntal, Córdoba “Oöverträffat pianospel” Fredrik Van Der Lee, GP

23 april Kulturkafé med öppen scen

14 maj, 18:30 ”Gunnar Gren” Kalle Gunnarsson med flera Sundsvallslokala musikerförmågor

 

21 maj, 18:30, Limbohofvet ”Den nya tidens riksspelmän”. Emma Ahlberg, Johanna Karlsson och Lena Jonsson.

Tre fioler som fullkomligt glöder av energi. Limbohofvet består av 3 fiolspelerskor som med dunder och brak tar för sig av den svenska folkmusiken. Starkt, rörligt, finurligt och roligt – musiken kommer ur tre fioler som fullkomligt glöder av energi. Låtar från Hälsingland och Medelpad varvas med egna bitar. Tillsammans jobbar trion fram arrangemang som ger uttryck för jämmer och elände, vårbäckens sprittande glädje och allt däremellan. När jag hörde dem i Umeå på folkmusikfestivalen för något år sedan slogs jag av deras engagemang och skicklighet, men samtidigt den prestigelösa och okomplicerade attityden gentemot musiken som musiker visar när de gör något de älskar att göra tillsammans! “Med briljans visade de att bra låtspel inte har några gränser mellan gammalt och nytt, och med så mycket humor att de får akta sig att de inte blir folkkära”- Sofia Lilly Jönsson, SVD.

 

VÅREN 2012
FEBRUARI

Tisdag 14 Februari


”Vakna ”
18.30 & 20.00
ISABEL NEIB, sång/piano och ROBIN EAST på Piano.
Isabel Neib sjunger sina egna låtar samt egna tolkningar av andra kända låtar

Tisdag 21 Februari
“What we need is love”
18.30 & 20.00
Världsmusikkören Chai-Yo  dirigent INGELA ANDERSSON
Musik från öst till väst, söder och norr i vår värld. En underbar  blandning av sånger om liv, längtan och kärlek!

Torsdag 23 februari, 18:30

“Jag säger nu” med Sara Thuresson”

Hon är singersongwritern som tar dig med på berörande resor, med fantastisk röst och unikt pianospel. Texterna är starka, och går rakt in.
“Sara har ett djupt personligt sätt att uttrycka sig i sina texter som lyfter hennes musik.” Skånska Dagbladet
“Sara Thuresson är Sveriges bästa sångerska.” Helle Klein
“Sara berörde mig med en fantastisk låt, och det den berättar om känns brännande aktuellt. Det behövs en ständig påminnelse om att det är dags för världen att vakna.”, säger Mikael Wiehe om låten “Vakna” som Sara och Mikael gör tillsammans och släppte i december 2011.

Tisdag 28 februari

Mattias Enn
”Säg det i toner”
, Jules Sylvains liv och musik!
18.30 & 20.00
MATTIAS ENN, sång.
Estradören och sångaren Mattias Enn sjunger och berättar om Sveriges främste schlagerkompositör Jules Sylvain (1900-1968). Hans musik sjöngs av dåtidens storheter bl a Sven-Olof Sandberg, Ulla Billquist, Ernst Rolf, Karl Gerhard, Zarah Leander, Sickan Carlsson, Annalisa Ericson. Sångerna färgade ett helt sekel inom svensk film, revy och operett: “Säg det i toner”, “Klart till drabbning”, “Nu ska vi opp, opp, opp”, “Räkna de lyckliga stunderna blott”, “Sång om syrsor” m fl.

MARS

Almamia Lilla scenen Presenterar 13-17 mars i Samarbete med Kulturskolan,
för andra året i rad:

Invigningskonsert:
Tisdag 13 mars  i Stadshuset


GÖRAN SÖLLSCHER, Gitarr
19:00
En bit från populärmusikens rampljus presenterar sig en av de allra mest framgångsrika svenska gitarristerna genom tiderna. Göran Söllscher debuterade med sina tolkningar av JS Bach och Fernando Sor på Deutsche Grammophon redan 1979 och har sedan dess profilerat sig som ett exceptionellt bred klassisk gitarr, med en repertoar som sträcker sig från renässansmusik till för Söllscher specialskrivna verk. Söllscher är för de allra flesta känd för sina tolkningar av barockmusik, ofta framför på Georg Bohlins 11-strängade altgitarr. På Guitar People’s Day kommer artisten Göran Söllscher exklusivt visa upp hela sin bredd.
Entré 220 kr

Onsdag 14 mars


“Unga gitarrister”
18.30 & 20.00
DAVID KONTRA – elgitarr och ERIK MÅRTENSSON – akustisk gitarr

Torsdag 15 Mars   


Martin Luthers sal i Kyrkans hus
19.00
JOHAN NORBERG gitarr & JONAS KNUTSSON  saxofon.
Två spelmän som gjort jazz av folkmusik och vice versa, med Knutssons fantastiska sopransaxton och Norbergs virtuosa och sparsmakade gitarrspel. Och det har blivit ännu bättre. Här finns ett vackert vemod som inte bara uttrycker en längtan till Norrland, utan också är en resa genom ett musikaliskt landskap där blandningen av jazz, konstmusik och folktoner blir en påminnelse om vår kulturella grund.
“När musiken blir en susande furuskog, en fjällskugga, en fräsande strömvirvel och en smekande sommarvind känner jag mig långt från Stureplan, på en plats som är min, även om den inte finns i Norrland. Det här är mitt Sverige. Och det är skönt.”
FRI ENTRÉ

Fredag 16 Mars         

Workshops Kulturskolan
Medverkande, JOHAN NORBERG och JONAS KNUTSSON

Lördag 17 mars 
Martin Luthers sal Kyrkans hus.
Kulturskolans gitarrer
Konsert med elever från Kulturskolan
FRI ENTRÉ

Tisdag 27 mars
Kulturcafé med öppen scen
Gästartist: Paul McAdam, Irland 

18.30–21.30
Almamia, Lilla Scenen i Sundsvall har nu ännu ett inslag i den i övrigt välfyllda evenemangslistan.  Nämligen Kulturcafé, som öppnar portarna från kl. 18.30 till 21.30.
Hit kommer musiker av olika slag, poeter och konstnärer, för att dela med sig av sina färdigheter. En fascinerad publik lyssnar till nervösa scenpremiärer liksom veteraner i sin genre. Publiken betalar inget inträde och ingen artist får betalt Anmäl dig via formuläret i spalten till höger på startsidan, eller till Yamandú 0707501195, Lillascenen@almamia.se
FRI ENTRÉ

APRIL

Tisdag 10 april

  
Gruppen TAXIMI, med nya sångerskan Lina Antara.
Grekisk musik
18.30 & 20.00
Christos: sång, gitarr, laouto
Ann-Cathrine: fiol, baglamas
Mikko: bouzouki
Anastasis: sång, klarinet
Lina: sång

Den grekiska folkmusikgruppen TAXIMI bildades i Stockholm år 1993.
Gruppens intention är att exponera den grekiska musiken, med sina djupaste rötter i den klassiska antiken och senare i den förkristna och bysantinska tiden, för det ”icke grekiska” auditoriet.
Entré 160:-

Tisdag 24 april


Susanne Alfvengren in Concert
18.30 & 20.00
Alfvengren slog igenom 1984 med låten “Magneter”. Samma år hade hon även en hit med låten “När vi rör varann” (“Sometimes When We Touch”). Detta följdes av några framgångar på Svensktoppen under de följande åren, bland annat duetten “Som stormen river öppet hav” (1987) med Mikael Rickfors, innan hon försvann ut ur rampljuset. Hennes låtar karaktäriserades främst av mjuk gitarrbaserad vispop. Hon har givit ut nio skivor, den senaste en samling Nakna mellan himmel och jord (2002).
Susanne Alfengren har även åren 1985/1986 fått spela in sin version av låten “Macken”, skriven av Claes Eriksson – som sedan blev den kulturförklarade TV-serien gjord av Galenskaparna och After Shave (Claes Eriksson, Anders Eriksson, Peter Rangmar, Per Fritzell, Kerstin Granlund, Jan Rippe och Knut Agnred) Susanne Alfengrens låt spelas som intro i del 2 i TV-serien. Alfvengren hade en mindre roll i långfilmen PS Sista sommaren  (1988).
Susanne Alfvengren medverkade även i den svenska Melodifestivalen 2009 med melodin “Du är älskad där du går”, som dock slogs ut från deltävling 4 i Malmö Arena den 28 februari 2009.

MAJ

Tisdag 8 maj


Kulturcafé med öppen scen
18.30-21.30
Almamia, Lilla Scenen.
Ännu ett Kulturcafé.
Hit kommer musiker av olika slag, poeter och konstnärer, för att dela med sitt förmåga. En fascinerad publik lyssnar till nervösa scenpremiärer liksom veteraner i sin genre. Inget inträde och ingen artist får betalt Anmäl dig via webbsidan eller till Yamandú 0707501195
lillascenen@almamia.se
FRI ENTRÉ

 

Tisdag 22 maj


Bluegrass & Svensk folkmusik
ERIK IGELSTRÖM, mandolin och DANIEL EK gitarr
18.30 & 20.00
Ett möte mellan två folkmusikinstrumentalister, Erik Igelström på mandolin och Daniel Ek på gitarr.
Erik är en av landets absoult främsta bluegrassmadonilister och spelar i det kritikerrosade bandet G2. Daniel Ek är från början klassiskgitarrist men har via den Irländskafolkmusiken landat i den svenskal låtskatten och då främst låtar från Medelpad. Daniel har även varit gitarrist i folkmusikbandet Ranarim.
När Daniel och Erik först träffades var det som grannar i Hägersten/Stockholm. Ganska qsnart uppstod musikalisktsammtycke och iden om ett sammarbete föddes.
Kom och lyssna på en konsert där ösiga bluegrasslåtar varvas med svängiga polskor toppat med Daniels och Eriks suveräna samspel

Biljettbeställning:

www.entresundsvall.se Telefon 060-15 54 00
Alltid förköp!

Anmälan till Kulturcafé:
070-750 11 95 lillascenen@almamia.se
Almamia Lilla Scenen
Rådhusgatan 26, Sundsvall

Ladda ner programmet som pdf, KLICKA HÄR.

HÖSTEN 2012

Tisdag 11 september

Trotsigt hopp” Annika Edin
Livet går sina egna vägar och världen gör ofta lite som den vill,
Men! det gör man när man skriver sånger också.
I sånger kan man ta ut egen färdriktning,
utsmycka sin egen trädgård,bli medskapare.

Onsdag 26 september

Kulturcafé med öppen scen

Almamia, Lilla Scenen i Sundsvall har ett inslag i den i övrigt välfyllda evenemangslistan, nämligen Kulturcafé, som öppnar portarna från kl. 18.30 till 21.30.
Hit kommer musiker av olika slag, poeter och konstnärer, för att dela med sig av sina färdigheter. En fascinerad publik lyssnar till nervösa scenpremiärer liksom veteraner i sin genre.

Fri entré

Tisdag 2 oktober 
 Rebecka Sjöberg

  Hillary Step

Rebecka Sjöberg & Hillary Step
Hillary Step består av Fredrik Törngren, Daniel Ek och Emma Ahlberg på diverse akustiska instrument.

Rebecka Sjöberg är sångerskan/låtskrivaren från bluegrassbandet Sticks & Stones. Rebecka har lämnat Stockholm för hemstaden Örnsköldsvik och nu slår hon sig samman med det Sundsvallsbaserade bandet Hillary Step för en spelning på Almamia Det kommer att bjudas på helt nyskrivet material varvat med material från skivan “Sticks & Stones”.

Tisdag 16 oktober 

”Romsk musik från Balkan”
Zlatko Jevremovic, sång, Dan Lundberg, klarinett, Ismet Lolic, dragspel, Bo Nordenfelt, kontrabas.

Entré: 160 kr

Tisdag 30 oktober 

”Lilla Paris” Mikael Samuelsson Baryton och Mats Bergström gitarr
Mikael Samuelson är en av våra främsta vissångare och musikalartister. Tillsammans med gitarrvirtuosen Mats Bergström bjuder han på en härlig viskväll med sånger av Emil sjöberg. Mikael Samuelson är opera- och vissångare (baryton), skådespelare och kompositör. Som operasångare har han medverkat bl a i Rossinis Barberaren från Sevilla, i Mozarts Trollflöjten och Figaros Bröllop. Hösten 1989 t o m våren 1995 sjöng han huvudrollen i Andrew Lloyd-Webbers musikal Phantom of the Opera på Oscarsteatern i Stockholm.
Mats Bergström är verksam som solist, ackompanjatör och ensemblemusiker inom flera genrer. Han har bearbetat ett stort antal sånger och instrumentala verk för gitarr, däribland Schuberts sångcykel Die schöne Müllerin och Bachs Sei Solo och gjort många skivinspelningar. I Umeå kunde vi senast höra Mats begåvade gitarrspel i samband med Malena Ernmans julkonsert strax före årsskiftet.

Entré: 220 kr

Onsdag 14 November


Kulturcafé med öppen scen
Almamia, Lilla Scenen i Sundsvall har ett inslag i den i övrigt välfyllda evenemangslistan, nämligen Kulturcafé, som öppnar portarna från kl. 18.30 till 21.30.
Hit kommer musiker av olika slag, poeter och konstnärer, för att dela med sig av sina färdigheter. En fascinerad publik lyssnar till nervösa scenpremiärer liksom veteraner i sin genre.

Fri entré

Tisdag 27 November

“Indisk Musik” Meditativt & Rytmiskt – indisk musikkväll i adventstid
Med gruppen Creation presenterar den indiska kvinnliga tablamästaren Suranjana Ghosh indisk klassisk form, folk, melodier av den indiske nobelpristagaren i litteratur Rabindranath Tagore och indisk & afrikansk trumduo. Det blir indiska klanger och möten mellan öst och väst.
Suranjana Ghosh har de senaste åren samarbetat med många svenska musiker och i olika genrer. Här spelar hon med Soumen Roy Chowdhuri, sarod och Jonas Landahl, djembe. Precis som trumparet tabla är stränginstrumentet sarod ett av de viktigaste konsert- instrumenten i den Nordindiska klassiska musiktraditionen. www.myspace.com/tablasuranjana

Entré: 160 kr

Tisdag 11 december

Navidad, Navidad! Yamandú Pontvik med flera musikgäster framför en internationell julkonsert.