Sundsvalls konstförening flyttar in hos Almamia Lilla Scenen

 Konstföreningen kommer att söka byggnadslov för att sätta upp den anrika lyktan från Galleri Versalen utanför den nya lokalen på Rådhusgatan 26. (Fotomontage: Svenåke Boström)

Sista maj hade Sundsvalls konstförening och Föreningen Almamia Lilla Scenen en gemensam pressträff i Almamias lokaler på Rådhusgtan 26. Där meddelades följande:
• Almamia Lilla Scenen och Sundsvalls konstförening flyttar ihop och delar på lokalen på Rådhusgatan 26.
• Galleri Versalen återuppstår, med möjlighet till utställningar, föreläsningar och andra evenemang.
(Alla tre lokaltidningarna rapporterade om  detta, se nedan) 

Almamia Lilla Scenen och Sundsvalls konstförening flyttar nu in under samma tak, nämligen på Rådhusgatan 26, där Almamia huserat i drygt sex år. Syftet är att stärka dessa två delar av Sundsvalls kulturliv. Lokalen blir bättre utnyttjad och föreningarna delar på hyreskostnaderna. För Sundsvalls konstförening innebär detta att verksamheten med Galleri Versalen återuppstår. Visserligen i något mindre lokal, men ännu mer centralt i Stenstan.

– När vår förening blev av med Galleri Versalen blev det ett avbräck i verksamheten. Nu har vi möjlighet att återigen satsa på verksamheter för våra medlemmar och för andra konstintresserade ortsbor. Det säger Svenåke Boström, ordförande i Sundsvalls konstförening.

– För ”Alamamia Lilla scenen” som har fokuserat mest på musik och scenkonst, är det här samarbetet ett steg framåt. Sundsvalls konstförening med sin långa erfarenhet, kommer att berika kulturutbudet och förstärka banden mellan de olika konstformerna. Det säger Yamandú Pontvik, konstnärlig ledare, Almamia Lilla Scenen.

Samtidigt lanserade konstföreningen sin nya hemsida som ska skapa bättre kommunikation med medlemmar och konstintresserade i hela regionen.
Sidan finns här: sundsvallskonstforening.se/ 

Alla tre lokaltidningarna rapporterade om denna händelse:

Sundsvalls Tidning, som också publicerade Almamias hela höstprogram.

Dagbladet, som noterade båda föreningarnas första aktiviteter i sommar och höst.

Sundsvalls Nyheter, som publicerade konstföreningens kommande program.

Sundsvalls Nyheter 2012.06.01 sidan 19